Auto___Trucks_Peterbilt_cargo_truck_049083_

Asigurari de transport si asigurari corporate

Pentru ca ne place sa ne respectam promisiunile si pentru ca in fiecare zi cautam solutii inovatoare pentru afacerile dumneavoastra, am ales sa va oferim cel mai complex produs de asigurare pentru activitatea dumneavoastra, respectiv: transporturi de marfuri, transportul de produse petroliere, transportul de LPG (cisterne sub presiune, butelii de gaz, etc,)

Produsele cuprind mai multe acoperiri astfel incat va puteti personaliza si conficura polita de asigurare in functie de nevoile si riscurile dorite, intrucat au o structura modulara, iar dumneavoastra aveti posibilitatea sa alegeti riscurile selectiv.

Pachetele de asigurare se compun din urmatoarele acoperiri:

Sectiunea 1: Asigurarea de Raspundere a Transportatorului in calitate de caraus, pentru marfurile transportate cu autovehicule pe teritoriul Romaniei (RTR)

Sectiunea 2: Asigurarea de Raspundere Civila Generala (inclusiv clauza pentru pagube produse clientilor)

Sectiunea 3: Asigurarea de Raspundere Civila Generala (inclusiv clauzele: poluare accidentala si acoperirea principalului )

ASIGURAREA BUNURILOR PE TIMPUL TRANSPORTULUI

Indiferent de calea pe care sunt transportate marfurile sunt supuse la o multime de riscuri ce pot avea ca efect avarierea lor partiala sau totala. Pentru acestea putem incheia o asigurare a marfurilor transportate atat pentru fiecare transport in parte, cat o asigurare de tip “abonament” utila in cazul in care avem mai multe transporturi efectuate pe o perioada de timp determinata. Polita de asigurare are valabilitate internationala.

ASIGURAREA DE RASPUNDERE CIVILA A TRANSPORTATORULUI IN CALITATEA DE CARGUS- IN TRAFIC INTERNATIONAL (CMR)

Este acoperită prin asigurare răspunderea civilă contractuală a Asiguratului, în calitatea sa de transportator internaţional de mărfuri pe şosele, aşa cum rezultă din Convenţia referitoare la contractul de transport internaţional de mărfuri pe şosele (CMR) semnată la Geneva pe data de 19.05.1956, intrată în vigoare la 02.07.1961 şi modificată prin Protocolul din 05.07.1978.
Se acordă despăgubiri pentru pierderea/avarierea mărfurilor pe timpul unui transport executat pe şosele. Sunt acoperite, până la limita răspunderii menţionată în contractul de asigurare şi cheltuielile rezonabile, efectuate pentru prevenirea producerii avarierii mărfurilor ce ar putea intra sub incidenţa poliţei de asigurare.
Acoperirea poliţei este valabilă când locul primirii mărfii şi locul prevăzut pentru eliberare, aşa cum sunt indicate în contracte, sunt situate în două ţări diferite, dintre care cel puţin una este ţară semnatară a convenţiei CMR.
Asigurarea este valabilă şi în cazurile în care, pe anumite porţiuni ale parcursului, vehiculul conţinând mărfuri este transportat pe mare, cale ferată, cale navigabilă interioară, sau aeriană, în executarea unui contract de transport unic, fără descărcarea mărfii din vehicul.

ASIGURAREA DE RASPUNDERE CIVILA A TRANSPORTATORULUI IN CALITATE DE CARAUS- IN TRAFIC INTERN (CMR)

Asigurătorul acoperă răspunderea transportatorului în calitatea sa de cărăuş pentru pagube produse mărfurilor transportate cu autovehicule, în condiţiile legii române aplicabile traficului rutier intern de mărfuri.
Se acoperă pagubele suferite de asiguratul cărăuş rutier român autorizat, din pierderea totală sau parţială a mărfurilor de la bordul mijlocului de transport, ca urmare a derulării oricărui transport de mărfuri pe şosele.
Asigurarea funcţionează când locul încărcării mărfii şi locul prevăzut pentru eliberarea mărfii, se află în interiorul graniţelor României.

Back to Top