Agent de asigurari, retinut pentru ca a falsificat polite

Revenind pe un subiect dezbatut cu ceva timp in urma tot pe site-ul nostru in articole mai vechi Fraudele in asigurari si Cazuri concrete de asigurari false,

Un agent de asigurari din Alba Iulia, in varsta de 60 de ani, a fost retinut de politisti pentru 24 de ore, in urma unor perchezitii derulate la locuinta biroul acestuia, dupa ce a falsificat mai multe polite de asigurari. Astfel, el este cercetat pentru inselaciune si fals.

„La data de 23 mai a.c., politistii Serviciului de Investigare a Criminlalitatii Economice din cadrul Inspectoratul de Politie Judetean Alba au efectuat doua perchezitii, la domiciliul si in locatia unde isi are biroul un agent de asigurari din Alba Iulia, banuit de comiterea infractiunilor de inselaciune si fals material in inscrisuri oficict ale”, se arata intr-un comunicat al IPJ Alba.

Din cercetari a rezultat ca, in perioada august 2014 – februarie 2018, barbatul, in varsta de 60 de ani, ar fi incheiat, in fals, doua polite de asigurare obligatorie si 6 politie de asigurare facultativa aferente unor imobile, fiecare cu valabilitate de un an, pe care nu le-ar fi inregistrat in bazele de date ale asiguratorului.

Totodata, pe numele aceleiasi persoane, barbatul ar fi intocmit, in fals, un numar de doua politie de asigurare RCA, in care a consemnat termenul de valabilitate de un an, dar pe care le-a inregistrat in evidentele asiguratorului pe o perioada de 30 zile.

In activitatea infractionala, barbatul s-ar fi folosit de formulare de polite de asigurare si chitante fictive, ce purtau insemnele unei societati de asigurari, creand, astfel, aparenta legalitatii operatiunilor efectuate, mai precizeaza IPJ Alba.

Cu ocazia perchezitiilor efectuate, politistii au gasit 158 de polite de asigurari falsificate.

Prejudiciul estimat, rezultat din comiterea infractiunilor de inselaciune si fals in inscrisuri oficiale este de 53.886 lei.

Fata de barbatul banuit ce comiterea faptelor, politistii au luat masura retinerii, pentru 24 de ore, urmand ca in cursul zilei de azi, 24 mai, sa-l prezinte Parchetului de pe langa Judecatoria Alba Iulia, pentru dispunerea masurilor legale.

Cercetarile sunt continuate pentru stabilirea intregii sale activitati infractionale, identificarea tuturor victimelor si recuperarea prejudiciilor.

 

Informatii preluate de pe 1asig.ro

Articolul anterior
Articolul următor