Mai multe locuinte din municipiul Arad au fost inundate, in noaptea de duminica spre luni, in urma unei furtuni care a rupt si copaci si crengi, ce au cazut peste autoturisme si peste cablurile retelei de electricitate.
Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, citati de MEDIAFAX, echipajele de pompieri au intervenit in urma numeroaselor apeluri la 112 facute de locuitori ale caror case au fost inundate de o ploaie torentiala, in timp ce vijelia a provocat si alte pagube dupa ce a rupt copaci si crengi.
Pompierii au intervenit pentru a evacua apa din locuinte situate in mai multe cartiere printre care Micalaca, Vlaicu, Gradiste si Aradul Nou, iar interventiile s-au incheiat luni dimineata.
Cod Galben de inundatii pe rauri din 10 judete.
Hidrologii au emis, duminica, o atentionare Cod Galben de inundatii, valabila pana luni, 25 mai, ora 16:00, pe rauri din judetele Timis, Caras-Severin, Hunedoara, Gorj, Mehedinti, Arad, Bihor, Sibiu, Valcea si Olt.
Potrivit Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA), avand in vedere situatia hidrometeorologica actuala si prognoza meteorologica pentru urmatoarele 24 de ore, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri, cu posibile depasiri ale Cotelor de atentie, pe rauri din bazinele hidrografice afectate.
Astfel, se vor produce scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale pe unele rauri mici din urmatoarele bazine hidrografice: Crisul Alb (afluenti curs superior si mijlociu) – judetele Hunedoara si Arad, Crisul Negru (afluenti curs superior) – judetul Bihor, unii afluenti mici ai Muresului din judetele Hunedoara si Arad, Gilort (bazin superior) si afluentii mici de stanga ai Jiului – judetele Gorj si Hunedoara, bazinele superioare ale Cibinului, Lotrului, Oltetului si unii afluenti mici ai Oltului din judetele Sibiu, Gorj, Valcea si Olt.
Hidrologii precizeaza ca atentionarea vizeaza, in primul rand, fenomenele de scurgeri importante pe versanti si cresterile rapide de debite si niveluri pe raurile mici.
Sunteti pregatiti pentru astfel de evenimente? Stiti ca nu toate asigurarile acopera aceste riscuri? Aveti o asigurare care sa acopere aceste riscuri?
Va asteptam pentru o consiliere de calitate si pentru cele mai bune oferte de care aveti nevoie!